Weg met je afval

Posted by on jan 29, 2012 in werk | Reageren uitgeschakeld

Weg met je afval


Bekijk de video in andere formaten.

Aflevering 3 uit de groene serie in Kassa neem ik mijn eigen afval onder de loep. Ik laat zien hoe ik mijn afval scheid en ga op zoek naar antwoorden op lastige vragen over het scheiden van plastic. Het is lang niet altijd duidelijk wat nu wel of niet in de plastic zak moet. Plastic scheiden is één ding dat je kunt doen voor het milieu. Veel beter is nog dat je zorgt dat je minder weg hoeft te gooien: wat er niet in komt, hoeft namelijk ook niet gerecycled te worden. Sommige oplossingen zijn makkelijker gevonden dan je zou denken: zo hoef je brood helemaal niet in een plastic zak te kopen als je je eigen wasbare broodzak hebt.

Meer weten over afval en plastic scheiden? Kijk dan eens op Plasticheroes.nl en Echteheld.nl. De broodzakken en groentetasjes waar Marie-Claire mee winkelt kun je kopen bij online winkels als Bespaarbazaar.nl en Pinkandgreen.nl.